10 grunde: derfor er hunde menneskets bedste ven!

Sagt ganske kort, så er hunde fantastiske. Uanset om de tigger for mad, gør ad snoren for at få dig til at indse, at det er tid til en gårtur – eller bare når du kommer hjem fra arbejde, og hunden gør alt hvad den kan, for at få et smil ud af dig. Her er 10 grunde til, at hunde er, og altid vil være, menneskets bedste ven.

1. Hunde har en super dårlig korttidshukommelse

En af de lidt ærgerlige ting ved vores menneske-venner er, at de generelt set husker alle de gange, du har overtrådt deres grænser – og de vil huske det resten af livet. Hunde, på den anden side, har den “gave”, at de er udstyret med en dårlig hukommelse. Det betyder, at du kan trække dem i halen, gemme deres foder og hive dem i hørerne uden at det generer dem. Du får lov til at have det sjovt, og din hund vil glemme alt om det og behandle dig, som dens bedste ven inden der er gået 2 minutter. Det må vist være en win-win situation.

2. Hunde har en god langtidshukommelse

Selvom din hund måske glemmer, at du har hevet den i halen, så vil den aldrig glemme den forbindelse, I har med hinanden – resten af livet. Da jeg fik min egen hund, hjalp en veninde meget med at passe hende, når jeg skulle på arbejde, og den dag i dag, og den dag i dag, viger hun ikke fra min venindes side, når hun er på besøg. Desværre kan det gå begge veje afhængigt af opdragelse. Med en for hård opdragelse risikerer man, at hunden knytter sig mere til en anden end dig.

3. Hunde står altid bag dig

Din hund vil altid vælge dig fremfor fremmede. De er klar til at forsvare dig, så snart der kommer ubudne gæster, og hunden mærker, at du ikke er tryg ved situationen. Den høje gøen er ofte hundens bedste forsvarsmekanisme. Desværre kan det jo så også gå udover Postmand Per, når han forsøger at aflevere en pakke på trappen…

5. Hunde tilpasser sig dit humør

Baseret på din stemmeføring og dit kropssprog, vil din hund gøre det ypperste for at imødekomme din humør. Når du er ked af det, kigger han på dig med de store blanke øjne. Når du er vred, vil du også mærke, at han bliver mere opmærksom og har lettere ved at rejse børsterne og måske hunden begynder at gø. Selvom mennesker ikke altid kan forholde sig til dine op- og nedture, som du gerne vil have, så vil din hund altid være der for dig. Uanset om du er opstemt, deprimeret eller et sted midt imellem.

5. Hunde fungerer som mini-opvaskemaskiner

OK, det lyder måske en smule ulækkert, men læs lige videre alligevel. Har du måske nogen sinde oplevet, at du har enten for lidt eller for meget mad på din tallerken, og at overskydende rester forsvinder i skraldespanden? Giv hunden tallerkenen og lad dem gøre arbejdet for dig – eller i det mindste giv hunden resterne i sin madskål (husk lige det her: klik). Hunden vil elske det, du producere mindre spild, og opvasken bliver nemmere.

6. Hunde fungerer super som motivationsfaktorer

Hvis du ikke vil bruge din hund som opvaskemaskine, da du risikerer overvægt, så frygt ikke. Hunde foretrækker at være aktive – især når de er yngre. Brug denne energi-bombe til at komme ud og gå – hvis du er meget ambitiøs endda løbe – nogle ture. De bliver dejligt trætte, ekstremt underholdt og du bliver i sidste ende et sundere menneske!

7. Hunde er vildt kloge!

Hundes intelligens varierer – ofte på baggrund af race men også personlighed, men overordnet er hunde nogle af de mest intuitive dyr. Dette ses ved deres kropssprog (jeg elsker især den, hvor de lægger hovedet på skrå og lytter som var det et quizsspørgsmål, man stiller dem), deres evne til ganske effektivt at skjule legetøj på de mærkeligste stedere, osv. Jeg får ofte selv et godt grin over hvor klog min egen hund egentlig er. Jeg har et par tennisbolde (som jeg i øvrigt ikke bruger til tennis, men til at kaste med) liggende på et sofabord, og det ved hund. Så hun tager nogen gange på små vandreture ind på kontoret, og hvis jeg er der kigger hun bare rundt og snuser lidt omkring, men er lynhurtig til at snuppe boldene, når hun ser sit snit til det. Uden jeg ser det. Og når jeg så kommer ind i stuen finder jeg hende med et ganske uartigt blik i øjnene mens hun lystigt gnaver løs i bolden. Det er sjovt hver gang – hun planlægger en tyvetogt, venter på, at jeg er uopmærksom, snupper bolden, og forsvinder uden jeg opdager det. Hun burde have en medalje i at være snu…

8. Hunde vil aldrig lade dig spise alene igen…

Hvem har lyst til at spise alene? Nogle gange er det ganske udmærket, og andre gange har man bare lyst til selskab uden at kunne få det. Men bare rolig. Hvis du har en hund, vil du altid have selskab under middagen. Selvfølge sidder de ved dine knæ, skubber til dig med snuden og tigger efter mad – men det er jo selskab på samme tid.

9. Hunde brænder dig aldrig af

Når du laver aftaler med dine venner oplever du så nogle gange, at de aflyser i sidste øjeblik? Det skal du ikke være ked af, når du har en hund. De ved ikke, hvordan man bruger telefoner, så vidt jeg ved, så der er ingen grund til at frygte, at de ringer til naboen for at høre, om han vil med på den lokale bar, så du bliver efterladt med tv’et og kedelig mad fra micro-ovnen. Din hund er der for dig, og dig alene!

10. Hunde ved, hvad det vil sige at leve

Simpelt sagt så lever hunde som mennesker, der ikke bekymrer sig om de mere monotone aspekter af det at leve. For eksempel såsom at betale regninger, tage en uddannelse, gå ærinder, “deale” med andre menneskers problemer, osv. Det eneste en hund vil, er at vågne op, sige hej til dig, rende rund, lege med legetøjet, spise, sove, spise igen, sove igen, sige hej igen løbe og gå tur, lege med hunde-vennerne og sove. Og det er vel egentlig ikke så tosset, når man tænker over det! Vi mennesker har forskellige ansvarsområder takket være vores intelligens, men det ville dog være dejligt, hvis vi gennem hele livet ville være fri for alle bekymringer og fuldstændigt sikre på os selv. Hvis du har en hund, kan du i det mindste leve dette liv med den. Og så længe du ved, hvad du går ind til, er det det hele værd!

%d bloggers like this: