Når du får besøg

Bliver din hund også vild og gør, når det ringer på døren eller når der kommer gæster? Her et par tanker om, hvordan man håndterer denne situation.

Sørg for at dine gæster ikke giver din hund godbidder. Dette kan have den effekt, at hunden opfatter det som en belønning for adfærden – hvad end hunden følger glæde eller frygt. Derfor kan det være en ide at træne hunden i at “søge væk” fra gæsterne, når de ankommer. Gør dette ved at aflede hundens opmærksomhed, når der kommer besøg. Giv den et gnaveben eller andet, som kan fange hundens opmærksomhed, indtil I er kommet på plads. Gæsterne må gerne give godbidder, men først når der er faldet ro over flokken igen.

Hvis din hund bliver bange, når der kommer besøg, er det særlig vigtigt, at du træner den i at forbinde besøg med noget positivt. Igen er det bedste tip at aflede hundens opmærksomhed – for eksempel i et helt andet rum, hvor hunden ikke kan komme direkte hen til den besøge. Brug evt. et tilstødende lokale med et børnegitter, så hunden stadig kan se, hvad der foregår, men har travlt med at beskæftige sig med noget andet. Det er vigtigt, at det er et roligt område, hvor hunden kan føle sig tryg. Du kan efterfølgende forsøge dig med gradvist at lukke hunden ud efter kortere og kortere tid i “sikkerhedsrummet”, og til sidst helt fjerne gitteret.

En sidste udvej kan være et bur – men forsøg altid med de mere positiv metoder. Og kontakt en adfærdstræner, hvis intet lykkes, for en rolig og glad hund vil altid være en fornøjelse, når der kommer gæster – uden stress og ballade.