Foderallergi

Foderallergier er noget, som er svært at identificere, selvom vi er opmærksomme på de basale symptomer på allergi. Det vigtigste symptomer på foderallergi er at hunden klør sig i ansigtet og lemmer, kløe på maven, øre- og hudinfektioner

Idet hunde for det meste spiser forarbejdet foder, inklusiv forskellige slags proteiner, tilsætningsstoffer, osv., er forekomsten af foderallergi større en man umiddelbart skal tro. Allergiske reaktioner medfører hud- og maveproblemer.

Hvis du observerer, at din hund klør sig efter at have spist specifikke fodermaterialer, er der risiko for, at der er tale om foderallergi. Dog kan foderallergi ofte forveksles med svampeinfektioner, hvorfor det er vigtigt, at der ikke er andre sundhedsmæssige forhold på spil, som kunne være med til at sløre billedet.

Der er mange registrerede tilfælde af hunde værende allergiske overfor majs eller hvede, men typerne af foderallergi varierer fra hund til hund. Læs altid varedeklaraionen før du fodrer din hund med et nyt foderprodukt. For meget farvestof i foderet skal helst undgås, da dette også er en af de hyppigste årsager til foderallergi.

Foderallergi kædes ofte sammen med hyperaktiv adfærd hos hunden. Tilsatte farvestoffer, konserveringsstoffer og foder med højt fedtindhold kan medføre foderallergier, og derfor skal man være varsom med at fodre hunden med nye produkter. Dette gælder for så vidt også madrester fra middagsbordet. Hundemaver kan være sarte og særligt udsatte for allergier som følge af de ingredienser, som vi mennesker tilsætter maden. Så vær forsigtig og hold godt øje med, hvordan hunden reagerer på eventuel ny foder.

Frem for alt skal du huske, at hvis din hund udviser symptomer på sygdom, skal du kontakte din dyrlæge