Forberedelser til rejsen

Det gør ferierne langt sjovere, hvis du deler dem med din bedste ven. Hvis du planlægger at tage din hund med på rejse, skal du omhyggeligt planlægge og tage helbredsmæssige forholdsregler, hvilket gør rejsen mere behagelig for både dig og den firbenede.

Først og fremmest: Sikkerhed!

Sørg for sikkerhed i bilen ved at hunden er fastspændt i sele eller i et bur. En stor hund på skødet eller en lille hund, der hopper omkring, kan få dig til at træde på pedalen og være uopmærksom, og derved farlig på vejen. Og skulle du have et uheld risikerer du, at hunden slipper ud af bilen og ud på vejen. Populære muligheder for at sikre hundens sikkerhed under rejsen, er sikkerhedsseler, bur eller sikkerhedsgitter. Hvis du bruger sikkerhedssele, skal hunden være på bagsædet. Hvis den kører med på forsædet risikerer du store skader på hunden, hvis uheldet skulle være ude, og air-bag’en udløses.

  • Husk at få din hund chippet før I tager afsted, og sørg altid for hundetegn med dit navn og telefonnummer (og evt. hundens navn), så den kan identificeres og bringes tilbage
  • Efterlad ALDRIG hunden i en varm eller kold bil. Det er både ubehageligt og kan være livsfarligt for din hund.
  • Undersøg, hvor nærmeste dyrlæge befinder sig, hvilket især hvis din hund tilhører det grå guld

Husk at medbringe

Pak en solid vandskål, det normale foder, eventuel medicin og hundens yndlingslegeløj og evt. et tæppe, der lugter af hjemmet. Medbring også tyggeben, som kan underholde hunden i længere tid. Fyld evt. en Kong fyldt med snacks, som hunden skal arbejde for at få ud. Det vil underholde din hund og gøre den rolig og afslappet. Det er også en god ide at medbringe robust udstyr til at tøjre hunden, fx på en campingplads, til når du skal hente en kold øl i køleskabet.

Rolig road-trip

Road-trips kan være kedelige og anstrengende for (dig og) hunden med piben, gøen eller opkast på bagsædet. Her er et par tids til, hvordan du gør turen mere behagelig og rolig

Der er stor forskel på, om din bryder sig om at køre bil eller ej. Hvis din hund er bang, ængstelig eller tydeligt føler ubehag ved turen, er det dit ansvar at hjælpe den på til vej reducere frygten:

  • Du kan tale med din dyrlæge, hvis hunden lider af køresyge. Selvom den ikke kaster op i bilen kan den stadig have kvalme og føle ubehag. Hold øje med, om den savler, ryster eller kravler sammen, Din dyrlæge kan rådgive om medicin, der kan afhjælpe dette problem.
  • Hvis din hund er bange for køreturen, skal der en hel del træning til, for at ændre det, hunden føler. Nøglen er at starte i det små. Giv for eksempel hunden mindst ét dagligt måltid i bilen, mens bilen er slukket under hele måltidet. Hunden vil derved blive tryg ved bilen og forbinde den med noget positivt. Efter et par uger, kan du forsøge med ganske små køreture, og hvis turen fx går til parken, hvor hunden har mulighed for at leget med andre hunde, vil hunden ganske hurtigt overkomme sin frygt,

 

Ophidset eller uregerlig?

Hvis din hund bliver overstadig og hyler, gør eller urinerer i bilen, kan du prøve følgende strategier for at berolige din hund:

  • Fyld en Kong (LINNK) med noget lækkert, fx leverpostej, og smid den i fryseren. Din hund vil lægge sig på bagsedet og arbejde på at få maden ud – og så kan den jo ikke gø eller hoppe rundt på samme tid.
  • Overvej at træne din hund til at ligge sig roligt i sin seng med et tæppe, der lugter af hjemmet.
  • Motion og aktivitet før turen, som gør hunden træt, er også et rigtig godt værktøj.

Godnat

Sørg altid for, at dit hotel, bed-and-breakfast eller campingplads, hvor du planlægger at overnatte, tillader hunde. Du kan formentlig finde de forskellige steders dyrepolitik på deres hjemmesider – ellers ring til dem, eller spørg specifikt herom, når du booker din overnatning. Nogle tillader hunde, andre ikke, nogle tillader kun hunde hvis de ikke efterlades på hotelværelset, andre opkræver et særligt depositum eller et ikke-refunderbart gebyr.

Efter en lag dag, er det rart at slappe af på hotelværelset med en rolig hund. Hvis du og din hund har været på tur hele dagen, vil hunden formentlig hurtigt falde til ro. Tag dig evt. tid til at gå en lang tur i den lokale par og sørg for at hunden er stimuleret og træt.

Hvis din hund gør på hotellet, vil den jo genere andre gæster, og du risikerer at blive bedt om at forlade hotellet. Prøv evt. at lade fjernsynet køre, så fodtrinene på gangen ikke er så tydelige.

Giv din hund noget at tygge i før sengetid, da den vil falde til ro ved at tygge og slikke, og I kan begge få en god nattesøvn, så I er klar til masser af oplevelser dagen efter.

God rejse.

 

%d bloggers like this: