All you need is love – og en hund!

“All you need is love” – den har du sikkert set over det hele. Og med en hund bliver det endnu bedre – ikke kun fordi det er et herligt udsagn fra The Beatles, men faktisk også fordi, det er sandt…

Vores hunde gør os lykkelige, vi elsker dem, og de gør noget godt for vores helbred. Faktisk holder de os i fysisk god form:

  • Forskningen viser, at kæledyrsejere har lavere risiko for hjerte-kar sygdomme. Og mennesker, som har en hjertesygdom, og ejer et eller flere kæledyr, har højere chance for at overleve et hjertetilfælde.
  • Der er også bevis for, at samspillet mellem vi mennesker og vores kæledyr påvirker humøret i positiv retning og reducerer stress og angst på grund af, at hjernen udskiller flere beroligende hormoner, når vi spiller sammen med vores dyr.
  • Forskningen viser også, at kæledyrsejere generelt har et fysisk bedre helbred – fx i forhold til fedme – og har en mere positiv opfattelse af egen sundhed, færre astmatilfælde osv. i forhold til mennesker uden dyr.
  • Faktisk er der lavet en portal, der viser alle disse resultater: Healthy Pets Healthy People

Vores firbenede venner holder os altså sunde, men at have en lille hårbold liggende på fødderne, er meget mere end det. Det drejer sig også om vores mentale velbefindende, og måske det lyder mærkeligt, men det har faktisk rødder i videnskabe.

Men hvordan ser vi så, at vores firbenede venner elsker os?

  • Leg og tumlen: Selvom det nogen gang kommer på de mest ulejlige tidspunkter, elsker vores hunde at tumle og slås for sjov med os. Det er deres naturlige måde at vise sit gode humør. Hvis du ser, hvordan en hvalp leger med sine nye venner, vil du se, at det er det samme, den vil gøre overfor dig. Så en lille tumletur en gang imellem er både sikkert og sjovt, og det forstærker båndet mellem Jer.
  • Sovetid: Hunde er flokdyr, og hos ulve er det helt normalt, at flokken sover sammen, krøllet godt op ad hinanden. Dels for at holde varmen, men allermest for at styrke de sociale bånd. Så når Fido hopper op i sengen, er det også en måde at føle sig sikker på, og det viser, at han holder af dig, og betragter dig som familie.
  • Hoppe op: Selvom det, at springe op, ofte kan være uønsket adfærd, er det helt normalt at hunde gør det, fordi kan lide dem, de hopper op ad. Og du har sikkert prøvet, at den bette hopper op, når du kommer hjem fra arbejde. Det er et tegn på glæde og hengivelse. Det er et tegn på, at din hund elsker dig.
  • Den logrende hale: En logrende hale er ikke altid et tegn på glæde, men overfor hundeejerne er det generelt set altid et udtryk for hengivenhed. Når en hund logrer roligt med halen og i øvrigt udviser andre tegn på glæde, siger han, at han er glad for, at du er der.
  • Jeg er lige bag dig: Hunde følger deres ejere af flere grunde – typisk også fordi de ved, at du er kilden til føde og ly. Men hunde er også flokdyr, og de nyder at være sammen med flokken, og når hunden følger dig rundt i huset er det blot endnu et tegn på, at han gerne vil være ved din side, og at han elsker dig. Så selvom han går i vejen fra tid til anden, så er det vigtigt at huske på, at det blot er et tegn på kærlighed (eller måske sult).

Vi elsker vores hunde – vores hunde elsker os. All you need is love… og en hund 🙂