Hvorfor spiser min hund græs?

Vi elsker sommer, og når blomsterne springer ud og græsset gror, spørger du sikkert dig selv: Hvorfor spiser min hund græs? Nogle hunde ser ud til at nyde at tygge på græs. Nogle racer ser det åbenbart også som en del af den daglige rutine i haven, og andre spiser græs, fordi de ikke har det så godt. Heldigvis mener de fleste eksperter, at man ikke skal bekymre sig om, når hunden gør som en ko og forsøger at holde græsplænen nede.

Hvorfor spiser hunden græs?

Rumlende maver. Enhver vaps vil forsøge at finde naturlige måder at berolige maven, hvis den er oppustet, og græs hjælper åbenbart. Græs renser både hals og spiserør og beroliger åbenbart også den urolige mave. Dette vil også få nogle hunde til at kaste op, specielt når græsset sluges i stedet for tygges. En hund med dårlig mave vil normalt spise store mængder græs og efterfølgende kaste op.

Selvom hunde normalt ikke spiser store mængder af græs, nipper de fleste til græsset eller tygger lidt på det uden at kaste op. Nogle hunde synes simpelthen at græsset smager godt, og andre gør det for at tilføje lidt grovhed til den normale kost.

Næring. Hvad end grunden er til, at hunden spiser græs, ser de fleste eksperter ingen problemer i at lave hunden spise løs. Faktisk indeholder græs en masse vitaminer og fibre, som hunden har behov for – specielt hvis kosten består af lidt for mange godbidder. Når du ser din hund spise græs (eller stueplanter) vil det være en god ide at give tilsætte naturlige urter (fx Hokamix) eller hunde-sikre grøntsager til hundens foder.

Det er dog altid en god ide at holde øje med en pludselig trang til at spise græs, da det kan være et tegne på en mere alvorlig tilstand, som din hvalp eller hund forsøger at behandle på egen vis. Dette vil selvfølgelig betyde et besøg ved dyrlægen.

Hvis din hund bare godt kan lidt at nippe til lidt græs, og den i øvrigt er sund og glad, skal du blot sikre, at det græs, hun spiser ikke har været udsat for kemikalier/plantegift som RoundUp, da dette kan være farligt for Fido.