Tid til negleklipning?

Kender du den der klikkende lyd, når din hund går rundt på trægulvet? Hvis ja, er det på tide, du klipper hundens negle.

Negleklipning er faktisk en vigtig del af pleje og omsorg for din hund. Det er især vigtigt at holde neglene korte, da for lange negle kan medføre risiko for sundhedsproblemer såsom ødelagte negle og endda også brækkede tæer.

For mange mennesker, kan det være en rigtig svær ting at klippe negle på hunden, især hvis hunden ikke bryder sig om at blive rørt på poterne eller at blive holdt fast. Der er også risiko for at påføre hunden skader, hvis neglene klippes for langt ned. Men det behøves ikke nødvendigvis være en anstrengende proces – her er et par tips til, hvordan du klipper din hunds negle:

  • Sørg først og fremmest for at have det rette udstyr. Der findes mange forskellige produkter til negleklipning og potepleje.
  • Væn din hund til at blive rørt på poterne. Og start med at vænne hunden til at blive rørt på poterne uden, at der er en negleklipper i nærheden. Få hunden til at forbinde med noget positivt at blive rørt ved poterne, så giv ham en godbid, imens du gør det.
  • Undersøg din hunds poter. Fjern skidt på poten og mellem tæerne.
  • Sørg for at klippe pelsen på poterne (også under). Dette kan reducere risikoen for hudirritationer fra jord, sten, salt osv., som hænger fast på din hunds poter
  • Start i det små. Introducer langsomt hunden til negleklipperen på en rolig måde. Prøv at klippe en enkelt negl. Det er helt i orden, hvis det tager flere dage at arbejde sig igennem en pote.
  • Pas på de små årer. Hundens negl er forsynet med en lille blodåre, som vil bløde, hvis du klipper den over. Man kan se åren som en lille sort streg i neglen (det kan være svært, hvis hunden har sorte negle). Undgå at klippe for tæt på åren – det er svært, men meget vigtigt, at du gør dig umage. Det gør ondt på Fido og han vil måske for fremtiden forbinde det med smerte at få klippet negle. Skulle uheldet være ude, kan man ved dyrlægen få en pudder, som vil standse blødningen hurtigt. Overvej evt. at anskaffe dig dette inden du kaster dig ud i negleklipningen.
  • Brug en neglefil. Fil negleenderne bløde og runde.

Og så er du færdig!