Værd at vide om lopper og parasitter

Lopper og andre parasitter skal altid behandles, og loppeangreb er altid en ting, der bekymrer mange hundeejere. Loppebid kan medføre allergier der, hvor hunden bliver bidt, og derfor skal man altid holde øje med skaldede pletter, hvor hunden klør sig.

Lopper kan også medføre dermatitis i form af små væskende og kløende blærer og give anledning til infektioner og allergiske reaktioner, der kan være meget ubehagelige for hunden. Loppeangreb kan forhindres med loppehalsbånd, som i øvrigt også beskytter mod andet utøj som flåter og parasitter.

Det er også vigtigt at være opmærksom på parasitter, som angriber de indre organer – dette kan være hageorm og lungeorm som kan forårsage blodmangel, der kan være ganske alvorligt for hundens helbred afhængigt af angrebets omfang.

Hageormens larver kan gå direkte igennem huden og medføre problemer for hunden. Symptomerne på hageorm ligner dem fra dermatitis særligt på poterne i form af udslet. Dertil kommer at afføringen er løs og der kan tillige være afføring i blodet.

Ved hvalpe ses hageorm som opspilet mave, og er relativt nemt at identificere. Det er nødvendigt med medicinsk behandling af disse angreb.

Der findes et stort udvalg af medicinske produkter, der kan behandle lopper og andre parasitter. I dag, men det er altid en god ide at konsultere sin dyrlæge, selvom mange af disse produkter findes i håndkøb.

Den nemmeste behandling af loppeangreb er loppemidler som BIOSPOTIX, som fås i håndkøb. Der findes også særlige tabletter til behandling af lopper og flåter, hvilket kan være mere praktisk. Selv bruger jeg Bravecto, der virker særdeles effektivt, og jeg behøver derfor ikke bekymre mig, når min hund hopper rundt i det høje græs på marken. Bravecto er receptpligtig og fås hos din dyrlæge,

 

1 thought on “Værd at vide om lopper og parasitter”

Der er lukket for kommentarer.